Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιέρωμα #1 vodafone tv - Εγκατάσταση του box #Ντού ιτ!


 To 1ο αφιέρωμα για τη πρωτοποριακή πλατφόρμα vodafone tv είναι αφιερωμένο στην εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή του.

O λόγος που ξεκίνησα το αφιέρωμα στη vodafone tv, είναι επειδή η υπηρεσία iptv αυτή είναι η λιγότερο προβεβλημένη-διαφημισμένη και το ευρύ κοινό δε γνωρίζει πόσο πρωτοποριακή είναι και πόσο ωραίο περιεχόμενο έχει (το οποίο δεν το βρίσκεις πλέον σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Για το εγγύς μέλλον κανείς δεν γνωρίζει διότι οι συμφωνίες με τις εταιρείες του εξωτερικού αλλάζουν και αναδιαμορφώνονται.) 
Ακούγοντας στο ραδιόφωνο ή βλέποντας στη τηλεόραση τη διαφήμιση για το vodafone tv, δεν θέλησα ποτέ να τη δοκιμάσω. Είχε αντίστροφες φράσεις και αρνητικές κατα την άποψη μου, οι οποίες μου έμεναν στο υποσυνείδητο μου ("Μη βάλεις vodafone tv, Μην πάρεις vodafone tv"). Στο παρελθόν είχα για αρκετά χρόνια Cosmote tv, Cytavision, Netflix και είχα δοκιμάσει τη Nova tv σε οικογενειακό σπίτι. Είχα αποφασίσει πλέον ότι θα έχω το Netflix το οποίο ικανοποιούσε τα θέλω μου για ταινίες  - σειρές - ντοκυμαντέρ κατά 60%. Σκεφτόμουν όμως ότι ήθελα να δοκιμάζω τις νέες ip tv πλατφόρμες Wind vision ή Vodafone tv μόνο αν έβρισκα κάποια συνδυαστική προσφορά με double play. Ξαφνικά και εκεί που έβλεπα stories στο insta, βλέπω διαφήμιση για το Vodafone tv σ συνδυασμό με double play σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή (το μισό κόστος σε σχέση με το αρχικό) και συμπλήρωσα τη φόρμα, με κάλεσαν και ενεργοποιήθηκε! Περισσότερα θα αναφέρω στα επόμενα αφιερώματα για όλη τη διαδικασία και την εμπειρία μου. Το 1ο αφιέρωμα που ακολουθεί αφορά τη σύνδεση του vodafone box.

H διαδικασία όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι αρκετά απλή αφού εμπεριέχονται και οδηγίες αλλά και τα περιεχόμενα του κουτιού είναι λίγα και απλά, συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδέψουν κανέναν. 
Το κουτί περιέχει: το box (με λειτουργικό linux), καλώδιο hdmi (για σύνδεση με τη tv), καλώδιο τροφοδοσίας, καλώδιο ethernet, το τηλεχειριστήριο (bluetooth) + 2 μπαταρίες.


Σημαντικό: Ίσως δεν σας έχουν ενημερώσει κατά τη διάρκεια της αίτησης, ότι το box θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στο router του παρόχου σας, γιατί η μοναδική δυνατότητα (προς το παρών) σύνδεσης του με το router είναι με το καλώδιο ethernet. Η ασύρματη σύνδεση του μέσω του δικτύου σας wi-fi θα ενεργοποιηθεί σε μελλοντικό update του λειτουργικού του box (όπως με έχουν ενημερώσει σε τηλεφωνική επικοινωνία), κάτι που βολέψει αρκετά γιατί δεν έχουν όλοι στο χώρο της τηλεόρασης και το router. Στη δική μου περίπτωση, παρόλο που το router είναι στον ίδιο χώρο με τη τηλεόραση, το καλώδιο ethernet που περιέχεται στη συσκευασία δεν έφτανε λόγω μικρού μήκους. Έτσι αγόρασα ένα 4m. 


Οδηγίες: 

1. Συνδέστε το καλώδιο hdmi στις αντίστοιχες θύρες του box και της τηλεόρασης σας.
2. Συνδέστε το καλώδιο ethernet στις αντίστοιχες θύρες του box και του router σας.
3. Τοποθετήστε τις 2 μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο.
4. Αποσυνδέστε το καλώδιο της κεραίας σας απο τη τηλεόραση και συνδέστε το στην αντίστοιχη θύρα του box.
5. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο box και στο ρεύμα.
6. Ενεργοποιήστε τη τηλεόραση και επιλέξτε απο το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης σας τη θύρα hdmi που έχετε συνδέσει το box.
7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στη τηλεόραση.


Σημαντικό: Θα πρέπει, μόλις σας ζητηθεί, να κάνετε σύζευξη του τηλεχειριστηρίου του box με το box με το πρωτόκολλο bluetooth. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο γιατί δεν θα χρειάζεστε να έχετε στραμμένο το τηλεχειριστήριο προς το box για να δέχεται τις εντολές (αλλαγή σταθμών, μενού κτλ) γιατί θα λειτουργεί μέσω bluetooth και όχι υπερύθρων όπως τα παλιά τηλεχειριστήρια. Αν και το συγκεκριμένο υποστηρίζει και τη τεχνολογία υπερύθρων!

Στο 2ο μέρος του αφιερώματος μας, θα πλοηγηθούμε στο λειτουργικό του vodafone tv box και θα δούμε τις δυνατότητες του.




Σχόλια

Δημοφιλείς άρθρα

Έρχεται το Netflix στη Vodafone TV;!

H Vodafone Greece,  όπως φαίνεται ετοιμάζει την ενσωμάτωση του  Netflix app στο Vodafone TV box της....

Έτοιμη η Over The Top πλατφόρμα της Cosmote TV #official_launch

Στις 2 Δεκεμβρίου η νέα πλατφόρμα της Cosmote TV με δυνατότητα απόκτησης μέσω του tv box ή εγκατάσταση του αντίστοιχου app στις smart tv's!

Cosmote TV PLUS+ : H δωρεάν ondemand ταινιοθήκη της Cosmote TV #Γκρέιτ

photo: cosmotetv.gr Οι συνδρομητές της υπηρεσίας σίγουρα τη γνωρίζουν (εφόσον έχουν εγκαταστήσει τον hybrid αποκωδικοποιητή). Για τους υπόλοιπους, αλλά και για όσοι δεν είστε συνδρομητές της... ναι KAI η Cosmote tv προσφέρει ένα πλούσιο μπουκέτο δωρεάν ταινιών ondemand....