Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και εγένετο #μπλογκ!


Το 1ο blog για τη συνδρομητική iptv στην Ελλάδα και  Κύπρο.


Το internet δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη τηλεόραση τόσο στο τεχνολογικό κομμάτι όσο και στη παροχή περιεχομένου. Αποφάσισα όμως να αφιερώσω το συγκεκριμένο blog στο πρώτο μέρος, το τεχνολογικό στη πρόσβαση της τηλεόραση μέσω διαδικτύου έχοντας σύνδεση a/v-dsl, δηλαδή την iptv/dsl-tv.
Θα μου πείτε τώρα άλλο ένα blog στα τόσες χιλιάδες... ότι έχετε πάθει υπερ-πληροφόρηση (μαζί και εγώ) κτλ κτλ. Ο ενθουσιασμός μου όμως για  αυτόν τον τομέα αλλά και η αυξανόμενη ανάγκη για υπηρεσίες διασκέδασης/ενημέρωσης μέσω internet με έκαναν να δημιουργήσω αυτό το blog.. το μοναδικό και το 1ο blog αφιερωμένο στην ip tv. 

Η εικόνα της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας:

Τι είναι αυτό που τα τελευταία χρόνια (της κρίσης) που έχει πείσει το ευρύ κοινό να έχει πλέον είτε κουτί iptv είτε δορυφορικής πρόσβασης στο σπίτι του;
Γιατί ο Έλληνας αποφάσισε να πληρώσει για τα κανάλια που ήδη είχε δωρεάν πρόσβαση μέσω της digea αλλά και για το extra premium μπουκέτο καναλιών;


Οι απαντήσεις και στις δύο ερωτήσεις είναι κοινές:

Πριν το μεγάλο μπαμ (κατακόρυφη αύξηση των πελατών συνδρομητικής τηλεόρασης), δηλαδή μέχρι και πριν τη κρίση, οι πάροχοι που πρόσφεραν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν 3: nova, cosmote, cyta. Tα πακέτα τηλεόρασης για κοινό δεν κόστιζαν κάτω απο 60 ευρώ/μήνα συνεπώς ήταν αρκετά δύσκολο για κάποιον να έχει άλλον έναν λογαριασμό κάθε μήνα. Ήταν δηλαδή προνόμιο λίγων η συνδρομητική και αρκετοί από εμάς δεν μας είχε περάσει απο το μυαλό να "χρεωθούμε" για να βλέπουμε τηλεόραση αφού ότι ταινία θέλαμε την "κατεβάζαμε" και όλα καλά.

Η κρίση έρχεται, με πολλές αλλαγές και στο χώρο της τηλεόρασης αλλά και της πειρατείας ταινιών online- ανοιγοκλείνουν κανάλια, κλείσιμο μεγάλων websites που προσέφεραν (παρανόμως) πρόσβαση σε ταινιοθήκες κτλ. Με αυτές τις αλλαγές συν τα μειωμένα έσοδα του Έλληνα συν ότι περνάει περισσότερες ώρες στο σπίτι σε σχέση με πριν δημιουργήθηκε ένα προσοδοφόρο έδαφος για τη διείσδυση στα σπίτια μας της συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου αλλά και μέσω απλής ευρυζωνικής σύνδεσης adsl/vdsl. 
Οι πάροχοι πλέον που προσφέρουν συνδρομητική τηλεόραση είναι 5: nova, cosmote, vodafone, wind, Netflix.
(η cyta πήγε στην αγκαλιά της vodafone, όπως έχει γίνει και στη Κύπρο :) ).

Nova: 
Μέσω δορυφόρου και με on demand περιεχόμενο (μέσω internet)
Cosmote: 
Αρχικά μέσω internet (ip tv) - Πλέον μέσω δορυφόρου & μέσω internet (ip tv) με on demand περιεχόμενο
Vodafone: 
Συνέχισε - Αναβάθμισε & Εμπλούτισε την υπηρεσίας iptv της ΗΟL + Cytavision με το    
rebranding της υπηρεσίας σε vodafone tv με on demand περιεχόμενο απο το Σεπτέβρη του 2018.
Wind:
Προσέφερε για 1η φορά στην ιστορία της ως εταιρεία, ip tv - Wind Vision με android tv box και αποκλειστική συνεργασία με τη Netflix (on demand με συνδυασμό υπηρεσιών. 
Netflix: 
H αμερικάνικη εταιρεία παροχής περιεχομένου τηλεόρασης (on demand) παρέχει πλέον πρόσβαση και στην Ελλάδα τόσο μέσα απο την ιστοσελίδα της όσο και μέσω των apps για κινητά/ tablets/smart vs χωρίς να απαιτείται η χρήση box, σε όλο το περιεχόμενο της το οποίο είναι αρκετά πλούσιο.

Το Netflix έκανε εντυπωσιακά μεγάλη διείσδυση στα σπίτια των Ελλήνων. Δεν έχει υποχρέωση συμβολαίου, προσφέρει δωρεάν το 1ο μήνα, διακόπτεις όποτε επιθυμείς τη συνδρομή σου και το έχει παντού χωρίς περιορισμούς (ανάλογα το πακέτο συνδρομής).
Η Nova παρέμεινε σταθερή όσο αναφορά τη πελατειακή της βάση (με μικρές απώλειες), λόγω οικονομικών δυσκολιών ίσως. Προσέφερε όμως την υπηρεσία on demand με αρκετά πλούσιο περιεχόμενο ταινιών και σειρών.
H Cosmote είχε τη μεγαλύτερη αύξηση πελατειακής βάσης κάνοντας την έξυπνη κίνηση marketing συνδυαστικού πακέτου triple-play, σταθερό - internet -τηλεόραση.
Η Wind έκανε επίσης έξυπνη κίνηση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και Ευρώπη τη συνδρομητική της τηλεόραση ενσωματωμένη σε android tv box. 
Τέλος η vodafone, έχοντας ενσωματώσει τη  ΗΟL και τη CYTA, (οι οποίες παρείχαν τις δικές τους υπηρεσίες iptv), αναβάθμισε, εμπλούτισε τη hol tv+cytavision παρουσιάζοντας τη νέα της πρόταση vodafone tv με εξολοκλήρου λειτουργικό linux.

Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα της συνδρομητικής dsl tv στη χώρα μας, συνοπτικά. 

Ενδιαφέρον θα έχουν οι νέες υπηρεσίες on demand, apple + και Disney+ μόλις γίνουν διαθέσιμες και στη χώρα μας, όπως επίσης και του prime video της amazon.

Συναρπαστικό επίσης προβλέπεται το μέλλον για την ip tv, τις streaming υπηρεσίες όπως και του "second screen marketing/advertising" με την έλευση της ταχύτητας 5G μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (αλλα και των επίγειων vdsl/fiber ταχυτήτων) και των νέων υπηρεσιών που θα φέρει!

Για περισσότερα νέα καθώς και ενημερώσεις σχετικά με τις ανταγωνιστικές εταιρείες στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις νέες υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες στη χώρα μας..

Στέι μπλόγκντ! (Stay bloged!) @DSLTV newsblog











Σχόλια

Δημοφιλείς άρθρα

Έρχεται το Netflix στη Vodafone TV;!

H Vodafone Greece,  όπως φαίνεται ετοιμάζει την ενσωμάτωση του  Netflix app στο Vodafone TV box της....

Έτοιμη η Over The Top πλατφόρμα της Cosmote TV #official_launch

Στις 2 Δεκεμβρίου η νέα πλατφόρμα της Cosmote TV με δυνατότητα απόκτησης μέσω του tv box ή εγκατάσταση του αντίστοιχου app στις smart tv's!

Cosmote TV PLUS+ : H δωρεάν ondemand ταινιοθήκη της Cosmote TV #Γκρέιτ

photo: cosmotetv.gr Οι συνδρομητές της υπηρεσίας σίγουρα τη γνωρίζουν (εφόσον έχουν εγκαταστήσει τον hybrid αποκωδικοποιητή). Για τους υπόλοιπους, αλλά και για όσοι δεν είστε συνδρομητές της... ναι KAI η Cosmote tv προσφέρει ένα πλούσιο μπουκέτο δωρεάν ταινιών ondemand....